Σκοπός του φοιτητικού Οικοτροφείου είναι να προσφέρει στέγη, διατροφή και όλες τις απαραίτητες συνθήκες για υγιεινή διαβίωση και μελέτη στις φοιτήτριες-τροφίμους του σε περιβάλλον οικογενειακής ατμόσφαιρας καθώς και πνευματική βοήθεια για καλλιέργεια συνειδητής ορθοδόξου χριστιανικής ζωής.

Γνωριμία


   Το Οικοτροφείο Φοιτητριών «Η ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ» (φοιτητικός ξενώνας) στη Θεσσαλονίκη, είναι μία από τις δραστηριότητες του Συλλόγου Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ», ο οποίος εργάζεται ιεραποστολικά στον χώρο της Εκκλησίας μας, υπό την πνευματική καθοδήγηση της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ».

   Άλλοι τομείς του Συλλόγου είναι: ο μαθητικός τομέας  των χριστιανικών Ομάδων «ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ», για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, ο φοιτητικός τομέας «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ», για φοιτητές και φοιτήτριες, ο τομέας Εκπαιδευτικών και Επιστημόνων, ο φιλανθρωπικός τομέας της ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ, καθώς και άλλα Οικοτροφεία για φοιτητές και φοιτήτριες σε άλλες πόλεις της Πατρίδας μας.

   Το φοιτητικό Οικοτροφείο «Η ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ» ξεκίνησε τη λειτουργία του με αυτή την επωνυμία τον Δεκέμβριο του 1969 και αποτελεί συνέχεια του φοιτητικού Οικοτροφείου της Αγίας Τριάδος καθώς και του φοιτητικού Οικοτροφείου επί της οδού Λασσάνη.

   Σκοπός του Οικοτροφείου είναι να προσφέρει στέγη, διατροφή και όλες τις απαραίτητες συνθήκες για υγιεινή διαβίωση και μελέτη στις φοιτήτριες-τροφίμους  του σε περιβάλλον οικογενειακής ατμόσφαιρας καθώς και πνευματική βοήθεια για καλλιέργεια συνειδητής ορθοδόξου χριστιανικής ζωής και ιεραποστολικής δράσεως στο χώρο του Πανεπιστημίου μέσω της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσεως και γενικότερα στο Κατηχητικό έργο της Εκκλησίας μας. 

   Κατά την πολύχρονη λειτουργία του έζησαν σ' αυτό πάνω από 1200 φοιτήτριες, οι οποίες με ευγνωμοσύνη αναγνωρίζουν την προσφορά του Οικοτροφείου για τη μετέπειτα επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία καθώς και την οικογενειακή τους ζωή.

   Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία, οικονομική συμμετοχή, όρους εγγραφής κ.λ.π. επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση.


active³ 5.0 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης